Nga Ekonomia te Prokuroria?!

bobi
Nga bobi February 18, 2016 11:44

Nga Ekonomia te Prokuroria?!

17 udhëtimet e Arben Ahmetajt me charter në 2 vjet

1. Hyrjet me charter në Shqipëri

1. DA8584439, 12.11.2015, ora 23:15, Charter, Rinas
2. DA8584439, 11.08.2015, ora 17:14, Charter, Rinas
3. DA8584739, 06.06.2015, ora 17:55, Charter, Rinas
4. DA8584739, 14.04.2015, ora 14:21, Charter, Rinas
5. DA8584739, 17.12.2014, ora 22:15, Charter, Rinas
6. DA8584739, 13.09.2014, ora 17:04, Charter, Rinas
7. DA8584739, 14.04.2014, ora 15:49, Charter, Rinas

2. Daljet me charter nga Shqipëria

1. DA8584739, 12.10.2015, ora 17:16, Charter, Rinas
2. DA8584739, 05.06.2015, ora 15:55, Charter, Rinas
3. DA8584739, 23.04.2015, ora 14:41, Charter, Rinas
4. DA8584739, 12.04.2015, ora 10:29, Charter, Rinas
5. DA8584739, 18.11.2014, ora 10:39, Charter, Rinas
6. DA8584739, 10.11.2014, ora 08:13, Charter, Rinas
7. DA8584739, 08.09.2014, ora 18:47, Charter, Rinas
8. DA8584739, 12.04.2014, 11:43, Charter, Rinas
9. DA8584739, 11.12.2013, ora 17:16, Charter, Rinas
10. DA8584739, 06.12.2013, ora 17:46, Charter, Rinas

Udhëtimet e tjera me avion në dy vjet

1. DA8584439-AL 07.08.2013, 15:05, Alitalia-AZ 506/511, Milano, Rinas
2. DA8584439-AL 24.07.2013, 09:57, Olympic, OA 115/116, Athinë, Rinas
3. DA8584439-AL 07.08.2013, 09:26, Turkish Airline-TK 1473/1474, Stamboll, Rinas
4. DA8584439-AL 10.08.2013, 19:07, Sarandë, linjë tjetër, Porti i Sarandës
5. DA8584439-AL 02.09.2013, 11:18, Lufthansa-Mynih LH 3396/3397, Rinas
6. DA8584439-AL 17.09.2013, 14:20, Austrian Airlines-OS 849/850, Viena, Rinas
7. DA8584439-AL 25.09.2013, 14:32, Austrian Airlines-OS 849/850, Viena, Rinas
8. DA8584439-AL 17.10.2013, 11:21, Lufthansa-Mynih LH 3396/3397, Rinas
9. DA8584439-AL 21.11.2013, 12:48, British Airways, Londër, 2649, Rinas
10. DA8584439-AL 21.11.2013, 14:34, Austrian Airlines-OS 847/848, Viena, Rinas
11. DA8584439-AL 08.12.2013, 14:35, Alitalia-AZ 506/511, Milano, Rinas
12. DA8584439-AL 13.12.2013, 12:40, Alitalia AZ 510/507, Romë, Rinas
13. DA8584439-AL 22.01.2014, 14:17, Austrian Airlines-OS 847/848, Viena, Rinas
14. DA8584439-AL 02.02.2014, 00:08, Alitalia AZ510/507, Romë, Rinas
15. DA8584439-AL 17.02.2014, 11:08, Lufthansa-Mynih LH 3396/3397, Rinas
16. DA8584439-AL 26.02.2014, 14:7, Austrian Airlines-OS 847/848, Viena, Rinas
17. DA8584439-AL 14.03.2014, 00:01, Austrian Airlines-OS 847/848, Viena, Rinas
18. DA8584439-AL 03.04.2-14, 23:49, Austrian Airlines-OS 847/848, Viena, Rinas
19. DA8584439-AL 17.04.2014, 11:19, Lufthansa-Mynih LH 3396/3397, Rinas
20. DA8584439-AL 20.04.2014, 11:11, Alitalia AZ 510/507, Romë, Rinas
21. DA8584439-AL 13.05.2014, 00:17, Austrian Airlines-OS 847/848, Viena, Rinas
22. DA8584439-AL 11.06.2014, 08:38, Turkish Airline-TK 1473/1474, Stamboll, Rinas
23. DA8584439-AL 19.06.2014, 00:05, Austrian Airlines-OS 847/848, Viena, Rinas
24. DA8584439-AL 22.06.2014, 19:49, Alitalia-AZ 506/511, Milano, Rinas
25. DA8584439-AL 03.07.2014, 10:53, Alitalia AZ 510/507, Romë, Rinas
26. DA8584439-AL 29.08.2014, 14:22, Austrian Airlines-OS 847/848, Viena, Rinas
27. DA8584439-AL 06.09.2014, 14:07, X Autoveture, Kakavijë, AA483BI
28. DA8584439-AL 25.09.2014, 01:34, X Autoveture, Murriqan, AA483BI
29. DA8584439-AL 28.09.2014, 20:18, Alitalia-AZ 506/511, Milano, Rinas
30. DA8584439-AL 19.10.2014. 17:27, Alitalia AZ 510/507, Romë, Rinas
31. DA8584439-AL 24.10.2014, 00:32, Austrian Airlines-OS 847/848, Viena, Rinas
32. DA8584439-AL 16.11.2014, 16:08, Alitalia-AZ 506/511, Milano, Rinas
33. DA8584439-AL 21.11.2014, 20:03, Turkish Airline-TK 1473/1474, Stamboll, Rinas
34. DA8584439-AL 24.11.2014, 23:43, Alitalia AZ 510/507, Romë, Rinas
35. DA8584439-AL 30.11.2014, 14:30, Austrian Airlines-OS847/848, Viena, Rinas
36. DA8584439-AL 12.12.2014, 23:35, Alitalia AZ510/507, Romë, Rinas
37. DA8584439-AL 18.01.2015, 16:07, Alitalia-AZ 506/511, Milano, Rinas
38. DA8584439-AL 04.02.2015, 00:01, Austrian Airlines-OS849/850, Viena, Rinas
39. DA8584439-AL 27.02.2015, 05:43, Alitalia AZ 510/507, Romë, Rinas
40. DA8584439-AL 05.03.2015, 10:59, Lufthansa-Mynih LH, 3396/3397, Rinas
41. DA8584439-AL 08.03.2015, 15:09, Alitalia-Piza 950/951, Rinas
42. DA8584439-AL 10.03.2015, 23:49, Austrian Airlines-OS 849/850, Viena, Rinas
43. DA8584439-AL 15.03.2015, 10:51, Pegasus-Stamboll 469-770, Rinas
44. DA8584439-AL 21.04.2015, 23:54, Austrian Airlines-OS 847/848, Viena, Rinas
45. DA8584439-AL 24.04.2015, 23:57, Austrian Airlines-OS 847/848, Viena, Rinas
46. DA8584439-AL 30.04.2015, 03:36, Turkish Airline-TK 1473/1474, Stamboll, Rinas
47. BB7447460-AL 03.05.2015, 16:52, Alitalia-AZ 506/511, Milano, Rinas
48. DA8584439-AL 09.05.2015, 23:47, Austrian Airlines-OS 849/850, Viena, Rinas
49. DA8584439-AL 28.06.2015, 14:57, Adria Airëays-JP 704/705, Ljubjana, Rinas
50. DA8584439-AL 12.07.2015, 17:58, Alitalia AZ 510/507, Romë, Rinas
51. DA8584439-AL 26.07.2015, 12:20, 12:20, X Autoveture, Kapshtic, AA483BI
52. DA8584439-AL 16.08.2015, 18:30, Alitalia AZ 510/507, Romë, Rinas
53. DA8584439-AL 20:08.2015, 16:33, X Autoveture, Qaftë-Botë, INI9607
54. DA8584439-AL 29.08.201514:22, Austrian Airlines-OS 847/848, Viena, Rinas
55. DA8584439-AL 12.09.2015, 11:41, Alitalia-AZ 506/511, Milano, Rinas
56. DA8584439-AL 01.10.2015, 15:14, Adria Airways-JP 704/705, Ljubjana, Rinas
57. BB7447460-AL 20.10.2015, 00:04, Alitalia AZ 510/507, Romë, Rinas

Daljet e ministrit nga Shqipëria

Daljet

1. DA8584439, 30.01.2016, ora 09:21, Blu Panorama-Bergamo, Rinas
2. DA8584439, 13.01.2016, ora 14:27, Austrian Airlines-Viena, Rinas
3. DA8584439, 20.11.2015, ora 16:58, Alitalia-AZ-Milano, Rinas
4. DA8584439, 12.11.2015, ora 11:43, Adria Airëays-Frankfurt, Rinas
5. BB7447460, 18.10.2015, ora 11:34, Alitalia-AZ-Romë, Rinas
6. DA8584439, 27.09.2015, ora 14:31, Austruan Airlines-Viena, Rinas
7. DA8584439, 10.09.2015, ora 17:41, Alitalia-AZ-Milano, Rinas
8. DA8584439, 23.08.2015, ora 10:27, Lufthansa-Mynih, Rinas
9. DA8584439, 20.08.2015, ora 11:08, X Autoveturë, Rinas
10. DA8584439, 13.08.2015, ora 11:19, Alitalia-Romë, Rinas
11. DA8584439, 03.08.2015, ora 5:21 Alitalia-Romë, Rinas
12. DA8584439, 23.07.2015, ora 20:44, X Autoveturë, Kapshticë
13. DA8584439, 11.07.2015, ora 17:33, Alitalia-Romë, Rinas
14. DA8584439, 26.06.2015, ora 17:00, Blu Panorama-Verona, Rinas
15. DA8584439, 07.05.2015, ora 08:38, Turkish-Airlines-Stamboll, Rinas
16. BB7447460, 01.05.2015, ora 17:31, Alitalia-Milano, Rinas
17. DA8584439, 29.04.2015, ora 8:16, Turkish Airlines-Stamboll, Rinas
18. DA8584439, 20.04.2015, ora 14:12, Austrian Airlines-Viena, Rinas
19. DA8584439, 14.03.2015, ora 8:44, Turkish Airlines-Stamboll, Rinas
20. Da8584439, 09.03.2015, ora 14:43, Austrian-Airlines-Viena, Rinas
21. DA8584439, 06.03.2015, ora 14:28, Alitalia-Piza, Rinas
22. DA858439, 02.03.2015, ora 14:11, Austrian-Airlines-Viena, Rinas
23. DA8584439, 24.02.2015, ora 14:18, Austrian-Airlines-Viena, Rinas
24. DA8584439, 02.02.2015, ora 11:31, Lufthansa-Mynih, Rinas
25. DA8584439, 16.12.2014, ora 5:33, Alitalia-Romë, Rinas
26. DA8584439, 11.12.2014, ora 11:07, Alitalia-Romë, Rinas
27. DA8584439, 23.11.2014, ora 14:19, Austrian-Airlines-Viena, Rinas
28. DA8584439, 14.11.2014, ora 16:47, Alitalia-Romë, Rinas
29. DA8584439, 22.10.2014, ora 14:24, Austrian-airlines-Viena, Rinas
30. DA8584439, 09.10.2014, ora 11:14, Lufthansa-Mynih, Rinas
31. DA8584439, 26.09.2014, ora 09:42, Alitalia-Venezia, Rinas
32. DA8584439, 24.09.2014, ora 11:52, X Autoveturë, Hani i Hotit
33. DA8584439, 05.09.2014, ora 20:20, X Autoveturë, Rinas
34. DA8584439, 26.08.2014 ora 14:14, Austrian-Airlines-Viena, Rinas
35. DA8584439, 11.08.2014, ora 05:13, Alitalia-Romë, Rinas
36. DA8584439, 01.08.2014, ora 05:29, Alitalia-Romë, Rinas
37. DA8584439, 16.07.2014, ora 14:19, Austrian-Airlines-Viena, Rinas
38. DA8584439, 02.07.2014, ora 05:17, Alitalia-Romë, Rinas
39. DA8584439, 20.06.2014, ora 19:37, Alitalia-Milano, Rinas
40. DA8584439, 17.06.2014, ora 11:39, Lufthansa-Mynih, Rinas
41. DA8584439, 05.06.2014, ora 07:50, Turkish-Airlines-Stamboll, Rinas
42. DA8584439, 08.05.2014, ora 14:29, Alitalia-Milano, Rinas
43. DA8584439, 21.02.2014, ora 13:39, Austrian-Airlines-Viena, Rinas
44. DA8584439, 08.02.2014, ora 05:15, Alitalia-Romë, Rinas
45. DA8584439, 31.01.2014, ora 07:16, Blu Panorama-Milano, Rinas
46. DA8584439, 19.01.2014, ora 14:10, Austrian-Airlines-Viena, Rinas
47. DA8584439, 25.11.2013, ora 04:12, Austrian-Airlines-Viena, Rinas
48. DA8584439, 17.11.2013, ora 11:23, Pegasus-Stamboll, Rinas
49. DA8584439, 09.10.2013, ora 11:23, Lufthansa-Mynih, Rinas
50. DA8584439, 22.09.2013, ora 11:00, Lufthansa-Mynih, Rinas
51. DA8584439, 16.09.2013, ora 14:08, Austrian-Airlines-Viena, Rinas
52. DA8584439, 30.08.2013, ora 06:26, Belleair-Bari, Rinas
53. DA858439, 11.08.2013, ora 19:51, X Autoveturë, Murriqan
54. DA8584439, 08.08.2013, ora 15:10, Sarandë-linjë tjetër, Sarandë
55. DA8584439, 05.08.2013, ora 19:44, Turkish-Airlines-Stamboll, Rinas
56. DA858439, 25.07.2013, ora 17:41, X Autoveturë, Qafë-Thanë
57. DA8584439, 23.07.2013, ora 17:20, Olympic-Athinë, Rinas
58. DA8584439, 10.07.2013, ora 09:18, Alitalia-Milano, Rinas

Dy bastet e ministrit

Basti i parë

“Nëse unë kam udhëtuar me charter me ndonjë biznesmen, përfshirë Suzer, jam gati të jap dorëheqjen. Le ta verifikojë Basha. Por, nëse kjo është gënjeshtër, ti Luli çfarë bën, je gati ta shkurtosh hundën?! Vazhdon kalvari i budallallëqeve të nxjerra nga goja e administratorit të opozitës. Kanë hapur luftë frontale kundër investitorëve të huaj sepse i tmerron zhvillimi ekonomik i vendit. Këta kanë interes të kundërt me rritjen ekonomike siç duket. Meqë nuk ndodhi siç parashikonin skenarin grek, tani preferojnë skenarin e Pinokut”.

Basti i dytë

“Edhe njëherë për administratorin e opozitës. Po ta përsëris sërish që nëse unë kam udhëtuar ndonjëherë me charter me biznesmenin që t’i përmend, sigurisht që unë e jap dorëheqjen. Ty s’mund të ta kërkoj të njëjtën gjë, se ty të ka dorëhequr populli me kohë. Ke hyrë në një palë këpucë që të kanë lënë, por të rrinë shumë të mëdha, ndaj i mbush me broçkullat që nxjerr nga goja përditë. 500 mijë, 5 milionë apo 500 milionë, që njerëzit i shohin vetëm në ëndërr, t’i i ke parë me abuzimin në Rrugën e Kombit”.

LikeCommentScreenshot_3-24

Shtatëmbëdhjetë herë ka fluturuar me charter dhe mbi 130 herë me linjat e zakonshme. Mund të konsiderohet si “ministri fluturues”. Ky është ministri i Ekonomisë, i sapo propozuar për postin e kryefinancierit, Arben Ahmetaj, i cili qëndron më shumë në ajër se sa në detyrë. Në harkun kohor prej dy vitesh e gjysmë, konkretisht Shtator 2013 deri në Dhjetor 2015, ministri Ahmetaj, duket se ka thyer çdo rekord. Destinacioni i tij kryesor rezulton të jetë Austria, por nuk mungojnë edhe qendra të tjera të Evropës.
Vetëm disa ditë më parë, Ahmetaj ka deklaruar se do të japë dorëheqjen nëse vërtetoheshin udhëtimet e tij me charter, me sponsor të dyshimtë. Ndoshta, kalimin nga Ministria e Ekonomisë në atë të Financave (nëse Presidenti do t’i japë miratimin), do ta konsiderojë si dorëheqje. Gazeta SOT ka siguruar dhe publikon të gjitha hyrje-daljet, kryesisht në Aeroportin e Rinasit, të ministrit Arben Ahmetaj. Në respekt të qytetarëve dhe të së vërtetës, përpos hyrje-daljeve, po publikojmë edhe dokumentin e identifikimit të ministrit. Është shumë i rëndësishëm fakti që, në deklaratat e pasurisë, dorëzuar pranë ILDKP, të pakën për vitet 2013-2014, Ahmetaj nuk ka deklaruar asnjë shpenzim të kësaj natyre. Sipas ligjit, në deklaratë duhet pasqyruar çdo shpenzim apo transaksion mbi 300 mijë lekë. Nga ana tjetër, vetëm një udhëtim me charter brenda Evropës kushton mbi 15 mijë euro.
Disa udhëtime brenda muajit 
Sipas të dhënave, rezulton se ministri në fjalë ka udhëtuar disa herë brenda një muaji me charter, në një kohë kur kostoja e udhëzimit dhe e qëndrimit e tejkalon disa herë pagën e tij. Në dy vjet, ministri ka udhëtuar plot 17 herë me charter. Rastësi apo jo, intensiteti i fluturimeve të ministrit me charter përkon me negociatat e Grupit Suzer, për të marrë të gjithë hidrocentralet mbi Lumin Drin. Po ashtu, fluturimet me charter përkojnë edhe me marrjen e detyrës si ministër i Ekonomisë. Ndërkaq, duhet kujtuar se, muajt e fundit, kryeministri Edi Rama tentoi të disiplinonte, të kufizonte dhe të mbikëqyrte vizitat e pakontrolluara dhe të dyshimta të ministrave, deputetëve dhe kryebashkiakëve jashtë vendit. Rama miratoi një vendim, i cili parashikonte që çdo ministër duhet të merrte leje tek Ditmir Bushati për t’u larguar jashtë shtetit, ndërsa duhet të raportonte për çdo takim dhe komunikim me përfaqësues të huaj. Por, ministrin fluturues, duket se nuk ka ligj dhe rregullore që e disiplinon.
 17 udhëtime me charter 
Gjatë dy viteve të fundit, Arben Ahmetaj ka udhëtuar 17 herë me charter dhe dhjetëra herë me avion. Sot nuk do të dalim me një konstatim nëse ka udhëtuar me biznesmenë turq apo austriakë, por intensiteti dhe kostoja e lartë e udhëtimeve të ministrit ngre shumë dyshime dhe pikëpyetje. Dokumenti për hyrje-daljet e Arben Ahmetajt, detajon edhe se sa herë ministri ka fluturuar me pasaportë diplomatike dhe sa herë me pasaportë normale. Po ashtu, dokumentet konfirmojnë një akt të paprecedentë, pasi ministri rezulton në sistem se është larguar nga Shqipëria, por në shumë raste nuk figuron apo nuk ka asnjë gjurmë hyrjeje në Shqipëri, që do të thotë se ministri mund të ketë hyrë ilegalisht. Në datën 12.10.2015, ora 17:16, ministri është larguar me charter nga Rinasi, me nr. pasaporte DA8584739-AL, por nuk ka asnjë gjurmë kthimi në sistem. Nga ana tjetër shanset që ministri të jetë larguar dhe të mos jetë kthyer më nuk ekzistojnë, pasi ministri, disa ditë pas kësaj date, figuron që ka dalë sërish nga Shqipëria.
Daljet me charter   
 Gjatë dy viteve të fundit, Arben Ahmetaj ka udhëtuar 17 herë me charter dhe dhjetëra herë me avion. Sot nuk do të dalim me një konstatim nëse ka udhëtuar me biznesmenë turq apo austriakë, por intensiteti dhe kostoja e lartë e udhëtimeve të ministrit ngre shumë dyshime dhe pikëpyetje. Dokumenti për hyrje-daljet e Arben Ahmetajt, detajon edhe se sa herë ministri ka fluturuar me pasaportë diplomatike dhe sa herë me pasaportë normale. Po ashtu, dokumentet konfirmojnë një akt të paprecedentë, pasi ministri rezulton në sistem se është larguar nga Shqipëria, por në shumë raste nuk figuron apo nuk ka asnjë gjurmë hyrjeje në Shqipëri, që do të thotë se ministri mund të ketë hyrë ilegalisht. Në datën 12.10.2015, ora 17:16, ministri është larguar me charter nga Rinasi, me nr. pasaporte DA8584739-AL, por nuk ka asnjë gjurmë kthimi në sistem. Nga ana tjetër shanset që ministri të jetë larguar dhe të mos jetë kthyer më nuk ekzistojnë, pasi ministri, disa ditë pas kësaj date, figuron që ka dalë sërish nga Shqipëria. Adriatik Doçi 

– See more at: http://www.sot.com.al/politike/cilat-qarqe-sponsorizojn%C3%AB-ministrin-e-ekonomis%C3%AB-arben-ahmetaj-17-udh%C3%ABtime-me-charter-ja#sthash.u4sYfmbt.iyF5wWpz.dpuf

bobi
Nga bobi February 18, 2016 11:44
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*